PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

Conflicthantering binnen het team. Conflicten zien als groeipijnen van een leerkrachtenteam, conflicthantering op niveau van collega

Doelgroep

Schoolteams lager en secundair onderwijs

Inhoud

In een schoolteam wordt hard gewerkt. De taaklast en de diversiteit aan opdrachten is groot. Om aan die opdracht te kunnen voldoen, zijn leerkrachten op praktisch, inhoudelijk en persoonlijk vlak sterk aangewezen op elkaar. Het team is een bron waar iedere leerkracht uit put. Althans zo zou het moeten zijn.

In de praktijk loopt het toch wel eens anders. De druk van het schoolse bestaan, de verscheidenheid aan karakters binnen het korps, een gebrekkige leiding, een inefficiŽnte organisatie, Ö Het zijn allemaal factoren die ertoe kunnen leiden dat er conflicten ontstaan. Hoewel dit een zeer natuurlijk en menselijk gegeven is, zorgen deze conflicten soms voor blijvende onenigheid. Dit ondermijnt het hele teamgebeuren en bijgevolg ook de sfeer in de school.

Om blijvende twisten en verziekte verhoudingen te vermijden is het goed dat mensen in staat zijn om terug te vallen op enkele methodieken. Door deze te hanteren kunnen leerkrachten elkaar op een open, eerlijke en opbouwende manier aanspreken.

Tijdens deze sessies staan we stil bij enkele manieren om conflicten bespreekbaar te maken en bijgevolg aan te pakken. Hiervoor gaan we op zoek naar de zorg achter de communicatie. Wat is de boodschap achter de boodschap?

Praktische gegevens

2 of meerdere sessies van 3 uur
Het is ook mogelijk om deze workshops te organiseren gericht op het hanteren van conflicten tussen ouders en de school.
   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche