PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

Yoga voor kleuters

Doelgroep

Leerkrachten kleuteronderwijs

Inhoud

Een kleuteryogales ervaren. De leerkrachten gaan op yoga-avontuur! Zo zal jij meteen kunnen aanvoelen wat het met je doet en welke impact eenvoudige oefeningen kunnen hebben op kinderen. Uiteraard werken we in op hun fantasie en belevingswereld. Vaste onderdelen van een yogales zijn: gronding, opwarming, yogahoudingen, meditatie, visualisatie, massage. Deze onderdelen worden op een heel speelse manier gebracht en met veel variatie, zodat elke les iets nieuws brengt.

Kleuteryoga brengt ontspanning en rust. Kinderen maken terug contact met hun lichaam, gaan daardoor minder wegdromen, kunnen beter focussen en verliezen zich minder snel in emoties (verdriet of boosheid bv.). Een bijkomend positief effect is dat je zal merken dat de groepssfeer heel snel verbetert: kinderen gaan rustiger en met meer respect met elkaar om. Een workshop kinderyoga toont je die voordelen, maar is gewoon ook erg leuk als vorm van teambuilding. Het is eens een andere pedagogische studiedag waarbij je niet op je stoel zit en luistert naar een spreker vooraan. Het is fun, geeft je energie en ontspant! Handig meegenomen: het versterkt de onderlinge band van het schoolteam!

Je krijgt enkele lesjes uitgewerkt mee naar huis, zodat je dit snel in de praktijk kan toepassen. Draag losse kledij (geen jurk of rok), breng een yogamatje en een dekentje mee.

   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche