PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

Cloud: Moet ik ook in de cloud?

Doelgroep

Inhoud

‘Cloud computing’ is een ontwikkeling die voor een fundamentele verandering in het gebruik van ICT zorgt, ook voor het onderwijs.
Het is een functionaliteit die als dienst via het internet geleverd wordt.

Er zijn verschillende soorten clouddiensten: van kant-en-klare applicaties die de eindgebruiker direct kan gebruiken tot platforms waarmee de gebruiker zelf applicaties kan ontwikkelen of samenstellen.

Cloud computing is niet nieuw en vrijwel alle mensen in het onderwijs gebruiken, vaak onbewust, al verschillende clouddiensten, zoals e-mail via Hotmail of Gmail en internetbankieren, Een ander voorbeeld is de keuze om het leerlingvolgsysteem niet meer te laten draaien op een zware computer in de school maar het via internet als dienst afnemen van een leverancier.

Microsoft en Google bieden het onderwijs een breed pakket gratis diensten aan. Clouddiensten in het onderwijs sluiten zeer goed aan bij het ICT-gebruik van studenten en leerlingen, die al jaren vertrouwd zijn met clouddiensten als MSN. En ze kunnen helpen bij het gebruik van nieuwe voorzieningen, zoals digitale schoolborden en digitaal leermateriaal.

Clouddiensten zijn ‘any time, any place’ beschikbaar op ‘any device’. Daarmee zijn ze een belangrijke voorziening voor plaats‑ en tijdonafhankelijk leren.

   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche