PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

Energizers in het secundair onderwijs

Doelgroep

Leerkrachten secundair onderwijs, beleidsmedewerkers zorg, GOK-leerkrachten en directies

Inhoud

Voor het organiseren van project- en themadagen ben je als leerkracht vaak op zoek naar methodieken om de groepsvorming te bevorderen. Een positief klimaat in de groep is niet iets wat ons zo maar overkomt. Zowel leerkracht als leerlingen kunnen aan dit klimaat werken.

In deze workshop leren we de leerkracht een aantal werkvormen aan om de verbondenheid tussen de leerlingen te vergroten. Spelenderwijs leert de groep elkaar beter kennen, respect opbrengen voor elkaar en groeit de samenhang. Vaak is plezier en vreugdebeleving het spontane resultaat van deze werkvormen.

IJsbrekers, groepen verdelen, groepsvormend spelen en afscheidsspelletjes zijn enkele van de verschillende soorten oefeningen die onder energizers vallen.

En toch is een energizer meer dan zo maar een spelletje in de klas. Tijdens het spel trainen we de persoonlijke en sociale vaardigheden. De leerlingen nemen beslissingen, leren creatief denken en denken na hoe ze kunnen omgaan met hun gevoelens,

Tijdens deze workshop bieden we een vijftal grote groepsopdrachten aan. Deze zijn bruikbaar tijdens een thema- of reflectiedag.

   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche