PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

Verrassende psychologische verschillen tussen mannen en vrouwen

Doelgroep

Inhoud

Dat mannen en vrouwen biologisch en anatomisch verschillen is duidelijk. Dat ze ook de wereld anders beleven en de dingen anders aanpakken, is de laatste jaren in onderzoek volop erkend en bewezen.

In deze opleiding testen we zelf op ludieke wijze of onze hersenen eerder mannelijk geschakeld of eerder vrouwelijk geschakeld zijn. We verklaren en bespreken psychologische verschillen tussen mannen en vrouwen: communicatiestijl, ruimtelijk inzicht, zintuiglijke waarneming, intelligentie, denken, stressbeleving, conflicthantering, taalgebruik, relationele behoeften, We wisselen verhalen en ervaringen uit en we gaan de confrontatie aan met citaten en typerende gewoontes.

We leggen de link naar onderwijs en opvoeding: Wat zijn voor- en nadelen van gemengd onderwijs? Waarom zijn er meer vrouwelijke leerkrachten en meer mannelijke schoolhoofden? Hoe komt het dat meisjes nog altijd meer vertegenwoordigd zijn in sociale en in taalrichtingen en jongens beter presteren voor wiskunde en technische vakken? Waarom is het handschrift van meisjes doorgaans beter?

Door het accepteren en openstaan voor deze verschillen en door het erkennen van de gelijkwaardigheid van beide seksen, groeien onze mogelijkheden voor een energieke, harmonische en dynamische samenleving en samenwerking.
We kijken hoe we elkaar beter kunnen begrijpen en wat we kunnen leren van en aan elkaar. Het geheel is sterk interactioneel en (natuurlijk) doorspekt met de nodige faits divers en humor.

   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche