PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

Drugspreventie: introductiedag Unplugged

Doelgroep

Leerkrachten biologie en chemie

Inhoud

Het versterken van de veerkracht van leerlingen door het hanteren van sociale be´nvloedingsprogramma's is een effectieve methode om drugspreventie uit te bouwen op de school. Maar daarnaast kunnen vakleerkrachten bijdragen tot het versterken van de inzichten bij leerlingen en studenten.
Vakleerkrachten biologie en chemie kunnen tijdens hun lessen inzicht bijbrengen over de invloed van alcohol en drugs op het lichaam, in het bijzonder op de hersenen. De Sleutel ontwikkelde een reeks oefeningen en didactische werkvormen die deze vakleerkrachten daarbij ondersteunen.

Tijdens deze studiedag maakt u kennis met de methode en het didactisch materiaal UNPLUGGED. Voor de eerste graad zijn dit twaalf lessen. Voor de tweede graad een methodiek voor een projectdag.

De trainingsdag bestaat uit een theoretisch kader, vaardigheidstraining en kennis en inzichten over drugs en druggebruik.

Een groot gedeelte van de vorming bestaat uit het leren van vaardigheden, technieken en methodologische tips om interactief werken, uitwisselen van meningen en samenwerking te begeleiden.

Het specifieke van deze vorming is het aanbieden van zeer concrete oefeningen en didactische werkvormen uit de vakgebieden biologie en chemie.
Enkele voorbeelden: kennismaking met het voorkomen en effecten van drugs, de invloed van drugs op de hersenen, het berekenen van het alcoholpromille van eigen gebruik, het bestuderen van eigen alcoholgebruik.

Praktische gegevens

1 sessie van 3 uur
   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche