PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

Stressmanagement, draagkracht versus draaglast

Doelgroep

Leerkrachten basis- en secundair onderwijs

Inhoud

Sommige mensen veren op bij uitdagingen… voor anderen is elke uitdaging een hindernis of een spanning. Hoe dan ook is het belangrijk om te leren omgaan met spanningen om zo het leven voldoende spannend te houden.

In deel 1 analyseren we ons eigen stressgehalte. We zoeken naar oorzaken en signalen van stress. We bespreken eigen ervaringen omtrent stressbeleving in relatie tot onze professionele context van zorg. Na de focus op de moeilijkheden, is er de focus op de mogelijkheden voor meer werkplezier.
In deel 2 gaan we in op wat draagkracht geeft voor onszelf en voor de mensen die we begeleiden. Deze aspecten worden telkens aan onze eigen levensstijl getoetst. We krijgen tenslotte ook zicht op sterktes van onze eigen werkstijl.
Vanuit voldoende zelfzorg werken we aan meer balans en kunnen we zorg naar anderen blijven waarmaken!

Het geheel wordt begeleid door Marleen Borzée, pedagoog en docent KHLeuven. Mensen inspireren, motiveren, uitdagen en ondersteunen bij hun professionele en persoonlijke groei is haar passie! Naast aanbreng van zinvolle psychologische inzichten en concrete praktische werkkaders, is er ruimte voor zelfreflectie, toepassingen en ervaringsuitwisseling in expertisedeling met andere zorgcoördinatoren!

Praktische gegevens

1 sessie van 3 uur
   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche