PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

Cyberpesten - Veilig online

Doelgroep

Leerkrachten basis- en secundair onderwijs

Inhoud

Het internet biedt heel wat mogelijkheden. Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd voor het computerscherm om te gamen, te chatten, informatie op te zoeken, …
Maar het internet is niet altijd een veilige plaats. Volwassenen maken zich soms zorgen over het internetgedrag van kinderen. In de pers verschijnen hierover alarmerende berichten.

Deze vormingssessie wil leerkrachten informeren over het internet en hoe jongeren dit gebruiken. We hebben aandacht voor de vele mogelijkheden en positieve toepassingen, maar willen ook niet blind zijn voor de risico’s van dit medium. De nadruk ligt op hoe we kinderen kunnen leren deze risico’s te voorkomen en het veilig en leuk te houden.
Hierbij wordt vooral ingezoomd op de rol die het onderwijs hierin kan vervullen. Welke actiepunten zijn bij uitstek voor leerkrachten weggelegd? En hoe kan u dit alles op een constructieve manier integreren in uw lessen?

Een tweede deel van de sessie zoomt in op de problematiek van cyberpesten. We bekijken het theoretische kader (wat is het, hoe vaak komt het voor en hoe verhoudt het zich ten opzichte van het gewone pesten), maar hebben vooral aandacht voor hoe hiermee kan omgegaan worden.

De sessie is gericht op leerkrachten van het lager, zowel als het secundair onderwijs en wordt gegeven door Nel Broothaerts. Zij is werkzaam binnen het New Technologies and Multimediateam van Child Focus en is gespecialiseerd in preventie en ondersteuning van kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten.

Praktische gegevens

1 sessie van 3 uur
   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche