PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

EHBO: wondverzorging

Doelgroep

Schoolteams basis- en secundair onderwijs

Inhoud

Tot de gemeenschappelijke basiscompetenties voor leraren (kleuteronderwijs, lager onderwijs en secundair onderwijs) behoort dat elke leraar (dringende) verzorgingstaken kan uitvoeren. Elke leraar hoort kennis te bezitten over basisprincipes van eerste hulpverlening. Tijdens deze nascholing focussen we op de wondverzorging.

Hoe verzorg je een kind met een schaafwonde, een neusbloeding, een snijwonde, een brandwonde, een bijtwonde,? Welke verzorgingsproducten zijn aanbevolen? Wanneer is doorverwijzing naar een dokter of zelfs het ziekenhuis nodig?
Vaak kan de eerstelijnszorg in de school volstaan. Kennis van enkele principes van de wondzorg en verzorgingsproducten, bieden reeds raad met een heel aantal letsels. Aan de hand van een eenvoudig stappenplan integreren we de nieuwe inzichten rond wondzorg (UZ Leuven 2008). Met enkele praktische oefeningen die we samen maken, besluiten we de sessie.Referentie: VTS-clinic 2008, wondzorg door Adinda Toppets (verpleegkundig specialist wondzorg UZ Leuven)Praktische gegevens

1 sessie van 3 uur
   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche