PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

Lessen in geuren en kleuren: activerende lessen ontwerpen

Doelgroep

Schoolteams secundair onderwijs

Inhoud

Mogen we nog leerstof geven en toch aantrekkelijk onderwijzen? Boeiend lesgeven is op de eerste plaats bepaald door onze kijk op leren en onderwijzen. We zoeken eerst uit, welke lesoriëntatie vatbaar is voor boeiend lesgeven aan gewone leerlingen in een gewone klas.
De deelnemers van deze workshop krijgen inzage in nieuwe accenten, alternatieve methoden en verrassende variaties van werkvormen die de lessen activeren zonder onze vakdeskundigheid te verloochenen. Kunnen werkbladen, handboeken, videofragmenten en internet elkaar vinden? Hoe kunnen we creatief (creatiever) lesgeven en werken aan de creativiteit van de leerlingen?
Op deze en andere vragen gaan we in onderlinge samenspraak concreet in.
Om persoonlijk rendement te garanderen dringen we erop aan dat iedere deelnemer minstens één werkblad of concrete lesunit meebrengt zodat we realistisch aan de slag kunnen. Dat kan binnen de beschikbare tijd uiteraard enkel exemplarisch, bij wijze van concrete aanzet.
Iedereen krijgt een praktische syllabus mee waarin men na afloop van de workshop naar hartelust kan verder grasduinen, inspiratief voor tientallen lesuren.
“Lessen in geuren en kleuren” is toegankelijk voor alle leerkrachten en voor alle vakken of leergebieden in het secundair onderwijs.

Praktische gegevens

1 sessie van 3 uur
   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche