PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

Hoe doe je onderzoek in je eigen klas?
(met het oog op verbetering van je klaspraktijk)

Doelgroep

Schoolteams uit beroeps- en technisch onderwijs

Inhoud

Je geeft les in het technisch- of beroepsonderwijs. Je bent enthousiast over je onderwijs en wilt je klaspraktijk nog beter maken dan hij al is. Je wilt werk maken van een aantal moeilijkheden die je ervaart of je hebt zin om een aantal nieuwe ideeŽn gericht uit te proberen. Je wilt op die manier het leren van je leerlingen te bevorderen.

In deze workshop helpen we je om voor je eigen klas een onderzoeksproject op te zetten dat je helpt om gewenste veranderingen op een systematische en haalbare wijze in te voeren.

We vertrekken vanuit een zoeken naar de vragen die je hebt bij je praktijk, de moeilijkheden die je ondervindt in het werk met je leerlingen of de dingen die je graag wilt uitproberen. Op basis van die ideeŽn bouwen we een kader dat je helpt om zicht te krijgen op onderzoek binnen je eigen klas. Daarna baken je af wat je wilt onderzoeken of bereiken zodat je opzet haalbaar wordt binnen de tijd die je ervoor uittrekt.

Op basis van die afbakening werken we samen aan het opstellen van een concreet stappenplan. We bekijken ook hoe je na verloop van tijd de genomen stappen kan evalueren en bijsturen.

Na een periode van onderzoek in je eigen klas komen we terug samen om uit te wisselen welke ervaringen je hebt gehad met je onderzoek; welke vragen blijven hangen; hoe je verder kan bouwen op wat je uitgeprobeerd hebt, Ö

Praktische gegevens

1 tot 3 sessies van 3 uur
   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche