PDCL  
Home Praktisch Bereikbaarheid Contact
Individugericht:
- Kleuter/peuter
- Lager
- Secundair
- Directie en administratie
- Postgraduaat
- BanaBa
Teamgericht:
- Basis
- Secundair
- Op aanvraag
Nascholing... onze taak!
Prioritaire Nascholing
Links
Nieuwsbrief

Uitgebreid zoeken...

 
 
 
   

Sociale vaardigheden: leven in de klas!
Werken met de pakketten "Het gat in de haag" en "Contactsleutels"

Doelgroep

Schoolteams basisonderwijs

Inhoud

Contactsleutels zijn lessen die je aan kinderen in alle klassen van de kleuter- en lagere school kan geven. Ze hebben een dubbele impact. E�n: de kinderen leren sociale en persoonlijke vaardigheden aan, oefenen ze in en passen ze toe. Twee: je leert samen met de kinderen dat het veilige klimaat in de klas iets is dat je kan be�nvloeden.

De leefvaardigheden, waar Contactsleutels het over heeft, zetten we op een gestructureerde en goed onderbouwde manier om in leuke activiteiten voor kleuter- en lagere school. Een duidelijke invulling van vakoverstijgende �n vakeigen (o.a. wereldori�ntatie) eindtermen.
Het pakket voor de kleuters en eerste graad bestaat uit de verhalenbundel �Het gat in de haag� en een lesmap met uitgewerkte activiteiten.
Voor de 2e en 3e graad van het lager onderwijs bestaat het pakket uit een begeleidersmap voor de leerkracht en een kleurrijk werk- en themaboekje voor de leerlingen.

Tijdens de studiedag geven we een algemene inleiding over het pakket �Het gat in de haag� en �Contactsleutels�. We gaan dieper in op de componenten van de lifeskills. We illustreren dit uitgebreid met voorbeelden uit de klaspraktijk en stellen de verschillende werkvormen op een interactieve manier voor. Samen met de trainer gaat het team na wat er binnen de school reeds gebeurt rond sociale vaardigheden. We sluiten af met het voorstellen van het materiaal van de methode.

Praktische gegevens

1 of 2 sessies van 3 uur
   
     
© 2007 - Website designed by Cedric De Herdt, created by Wouter Vandenbussche